Bitcoin wordt steeds populairder en stees meer gezien als een betaalmiddel. Wil je bitcoin kopen maar ze ook gebruiken in het dagelijks leven? Dan vraag je je vast af waar je ze kunt inleveren. En hoe werkt dat dan precies. Wij hebben het voor je op een rijtje gezet, dus lees snel verder!

Betalen met bitcoin in Nederland

Bitcoin is nog geen wettig betaalmiddel in Nederland. Toch kun je er wel mee betalen. Er zijn verschillende plekken waar je er mee terecht kan. Helaas durven nog niet alle winkels het aan om dit te doen. Een reden om dit niet te doen is de grote veranderlijkheid van de bitcoin koers.

Waar kun je betalen met bitcoin?

Thuisbezorgd

Een van de bekendste plekken om bitcoin in te leveren is Thijsbezorgd. Thuisbezorgd is een van de grootste webshops waar dit mogelijk is. Helaas kan dit wel alleen via hun website en werkt het niet  via de app. Dus wil je pizza’s kopen met bitcoin? Dit is zeker mogelijk!

Webshops

Er komen langzaamaan steeds meer webshops bij die betalen met bitcoin aanbieden. Veelal zijn dit kleinere en minder bekende webshops. Op het internet kun je eenvoudig overzichten vinden met alle webshops die betalen via bitcoin aanbieden. Twee grotere webshops die betalen met bitcoin aanbieden zijn Fonq en de Online Drogist.

Winkels en restaurants in Nederland

Ook in verschillende winkels en horecagelegenheden kun je betalen met Bitcoin. Zo is Arnhem een proef gestart met het betalen met Bitcoin. In vele winkels in de stad kun je nu betalen met Bitcoin. Maar niet alleen winkels, ook cultuurgelegenheden zoals de kerk kun je gewoon met bitcoin betalen. Ook grote ketens zoals de Burger King hebben het betalen met bitcoin mogelijk gemaakt. En wil je blijven slapen in Arnhem? Die overnachting betaal je ook gewoon met bitcoin!

Het meest bijzondere wat je kan betalen in Arnhem met je crypto? De tandarts! Er is één tandarts waarbij het mogelijk is om in bitcoin af te rekenen. En zit je haar niet meer goed? Ook de kapper kun je gewoon betalen met bitcoin. De ideale stad dus als je je bitcoin eens wil uitgeven!

Verder kan je met je bitcoins vooral terecht in de Randstad. Hier vind je de meeste winkels die bitcoin accepteren. Hopelijk komen er snel meer plekken bij! Succes met het vinden van de juiste winkel voor jou!