In de afgelopen jaren hebben startende ondernemers en eigenaren van kleine bedrijven crowdfunding enorm zien toenemen. Tegenwoordig is het een van de meest populaire manieren voor ondernemers om hun bedrijfsactiviteiten te financieren zonder naar een bank te hoeven om een ​​conventionele lening aan te vragen. Crowdfunding weerhoudt iemand er natuurlijk niet van om een ​​bank te benaderen voor een zakelijke lening.

Het heeft echter alleen zin dat iemand zijn roadmap zorgvuldig plant en al zijn financiële behoeften vervult met een effectieve crowdfunding-campagne op het juiste platform. Voor iedereen die gelooft dat crowdfunding slechts een manier is om geld in te zamelen bij veel verschillende mensen, moeten ze daar opnieuw over nadenken.

Een recente trend is de opkomt van online gok sites. Een dergelijke site met spel systeem kost slechte enkele duizenden euro’s maar de uitkering van de winsten kan aardig in de kosten lopen. Dit maakt mogelijk inbreuk op je solvabiliteit. Je kan daarom een crowdfunding opzetten om te kosten hiervan tijdelijk te dekken. De ROI over langere termijn is vaak een goed selling point

Crowdfunding is veel meer dan alleen geld inzamelen

Veel eenvoudiger dan traditionele financiering

Traditionele financiering is een behoorlijke uitdaging voor ondernemers en eigenaren van kleine bedrijven. Zodra je op een punt bent gekomen waar het verzamelen van geld voor je bedrijf nodig is, begin je de rijke mensen, angel-investeerders, venture capitalists, banken en andere kredietinstellingen te benaderen voor investeringen. Het probleem hier is dat je aan de brede kant van de trechter begint en van daaruit je opties verkleint om de puntige kant van de trechter te bereiken, d.w.z. het vinden van de juiste investeerders. Als u met uw laatste optie geen deal kunt sluiten, verspilt u uiteindelijk al uw inspanningen en tijd.

Aan de andere kant is crowdfunding precies het tegenovergestelde van traditionele financiering. Je begint aan het puntige uiteinde van de trechter, maakt je crowdfundingcampagne en laat de juiste mensen je ontdekken. Wie uw concept aantrekkelijk en aantrekkelijk vindt, investeert. U hoeft niet van deur tot deur te gaan om de juiste persoon te vinden om in uw, uw bedrijf en uw idee te investeren. Dit maakt crowdfunding veel gemakkelijker dan traditionele financiering.

Beter marktbereik

Om uw kansen te vergroten om de juiste investeerder aan uw zijde te krijgen, moet u op elke locatie, seminarie en bijeenkomst zijn waar u denkt de kans te krijgen om de potentiële investeerders te ontmoeten. U kunt echter slechts zoveel doen in de beperkte tijd die u heeft voordat iemand anders uw idee kopieert en er voordeel uit haalt. Aan de andere kant, wanneer u crowdfunding kiest als een manier om uw bedrijf financieel van brandstof te voorzien, hoeft u niet alleen op uw inspanningen en marketingbereik te vertrouwen. De eerste stap van crowdsourcing is het vinden van het juiste platform, want er zijn er veel om uit te kiezen.

U moet uw crowdfundingplatform kiezen op basis van zijn populariteit en betrouwbaarheid bij het publiek. Kortom, u profiteert van het marktbereik van het platform. Als uw crowdfundingplatform populair is op meerdere continenten, kunt u verwachten dat uw geld uit al die plaatsen komt.

Minder risicovol dan traditionele fondsen

Een van de grootste problemen met traditionele financiering, met name durfkapitaal, is dat aan dergelijke financiering veel risico’s zijn verbonden. Durfkapitalisten zijn mensen of instellingen die vaak meer geïnteresseerd zijn in hun eigen financiële gewin dan in het kijken naar uw bedrijf. Hun doel om in uw bedrijf te investeren, is om hun investering te verdubbelen of te verdrievoudigen. Om die reden zullen ze vaak zeer strikte regels hebben met betrekking tot hun investeringen. Als ze twijfelen aan het succes van uw idee, zullen ze vaak proberen u het geld te geven als een terugbetaalbare lening – de regels zullen nog steeds streng zijn.

Als ze denken dat uw product / dienst een enorm succes zal worden, zullen ze proberen om permanente royaltyovereenkomsten te sluiten of proberen zo veel mogelijk eigen vermogen van u weg te nemen.

Mensen die uw bedrijf financieren via crowdfunding, vragen misschien niet eens om een ​​aandeel in uw bedrijf. Hun bijdragen kunnen zo klein zijn als $ 5 en ze verwachten misschien niet eens iets terug. Soms kunnen ze grote investeringen doen zonder veel eigen vermogen te vragen. Vaak zijn hun beloningen zo simpel als een gratis proefmonster van het product.

Brengt professionaliteit uit u

Het feit dat crowdfunding minder riskant is dan traditionele financiering, wil nog niet zeggen dat je er helemaal nonchalant mee om kunt gaan. De wereld vragen om in jouw concept te investeren is een serieuze zaak en je moet op je best zijn om mensen te overtuigen om in jou te investeren. Het eerste dat u moet doen, is een goed businessplan bedenken. Ten tweede wilt u een team van juiste professionals aan uw zijde hebben waar mensen naar kunnen kijken en die ze kunnen vertrouwen. Als de lucht rond uw team negatief is, zullen mensen geen enkele dollar in u investeren. Je moet ook een goede uitleg hebben van waar je het geld dat je inzamelt, gaat besteden.

Als je prototypes hebt, breng ze dan naar voren. Maak video’s om uw technologie te laten zien. Zorg ervoor dat uw product / dienst een oplossing is voor een bestaand probleem. Creëer geen probleem en los het vervolgens op met uw product. Angel-investeerders komen vaak voor op crowdfundingplatforms en ze moeten ervoor zorgen dat ze investeren in serieuze mensen en zaken, niet in een hobby.
Veel investeringen op crowdfundingwebsites komen in de vorm van kleine bijdragen. Deze mensen zijn geen investeerders maar gewone mensen die van een idee houden, en het in praktische vorm willen zien. Ze geloven dat jouw idee een van hun problemen kan oplossen of misschien de wereld een betere plek kan maken. Als u ze ervan kunt overtuigen dat uw idee een van beide of beide dingen doet, zullen ze er actief in investeren. Deze mensen zijn early adopters van uw technologie / product / dienst en zullen ook optreden als mond-tot-mondreclame voor uw merk.

Laatste gedachten

Het is geen toeval dat crowdfunding een van de meest populaire manieren is geworden voor nieuwe bedrijven en ondernemers om hun vroege groei, marketing en expansie te ondersteunen door middel van crowdfunding. Ze moeten enkele voordelen zien van het financieren van hun inspanningen via crowdsourcing ten opzichte van conventionele financiering. Als u iemand bent die dezelfde route overweegt, is het eerste advies voor u om een ​​platform te kiezen met vertrouwen, reputatie en bereik voor uw crowdfunding-campagne.