Ethereum is een crypto valuta net zoals Bitcoin en Litecoin. Veel mensen denken meteen aan Bitcoin als ze aan crypto valuta denken, maar is dat wel terecht? Er zijn namelijk veel mensen die denken dat Ethereum de plek in de markt gaat overnemen van Bitcoin. Dit is een goede reden om het nieuwste Ethereum nieuws in de gaten te houden.

Overeenkomsten met Bitcoin

Een overeenkomst tussen crypto valuta, zoals Bitcoin, Litecoin en Ethereum is dat ze alle drie gebruik maken van blockchain. Een blockchain wordt vaak gebruikt om gegevens vast te leggen. Met een blockchain is dit mogelijk zonder centrale autoriteit waardoor het onmogelijk is om het te vervalsen. Hierdoor is het makkelijk om te controleren.

Verschillen tussen Ethereum en Bitcoin

Er zijn simpele verschillen tussen Ethereum en Bitcoin zoals de oprichters. De bedenker van Ethereum is Vitalik Buterin en de bedenker van Bitcoin is Satoshi Nakamoto. Een ander verschil is dat Ethereum begon in 2015 en Bitcoin begon in 2009. Dan de wat belangrijkere verschillen zijn dat Bitcoin een maximaal aantal munten heeft van 1 miljoen waardoor er op een gegeven moment schaarste ontstaat. Ethereum heeft dit niet waardoor er ook geen schaarste zal ontstaan. Nog een ander verschil is dat Bitcoin een platform is om decentraal waarde uit te wisselen en Ethereum is een platform voor decentrale applicaties.

Vitalik Buterin

Vitalik Buterin is mede-oprichter van Ethereum. Hij werd geboren in Rusland, in de stad Oblast Moskou. Op zijn zesde verhuisde hij samen met zijn ouders naar Canada, hier hoopten zijn ouder werk te vinden. Buterin bleek al snel hoogbegaafd te zijn en hij bleek heel erg goed te zijn wiskundige economie. Later volgde hij een opleiding aan de Universiteit van waterloo. Hij maakte zijn opleiding niet af en besloot zich te richten op Bitcoin. Momenteel woont hij in Zug, Zwitserland.

Satoshi Nakamoto

Satoshi Nakamoto is een schuilnaam van een onbekend iemand of een onbekende groep die Bitcoin hebben gericht. Verder is er niet veel over hem/hun bekend.

Investeren in Ethereum

Is investeren in Ethereum slim of lijkt dat alleen maar zo? Is het beter om in Bitcoin te investeren? In welke crypto valuta kan je het best investeren?

Om in een bedrijf als Ethereum te investeren is vrij slim, omdat het een betrouwbare betaalmethode is dat steeds betrouwbaarder wordt. Het is dan waarschijnlijk ook het betaalmiddel van de toekomst. Als je begint met beleggen kan het een goede keuze zijn om voor Ethereum te kiezen.

Bitcoin gaat maximaal eenentwintig miljoen Bitcoins vrijgeven waardoor het schaars gaat worden en gaat stijgen, alleen Ethereum wordt het meest gebruikt door banken die geïnteresseerd zijn in de wereld van cryptogeld. Dit is, omdat Ethereum technologisch geavanceerder is. Alleen is de Bitcoin weer veel meer waard op dit moment dan Ethereum.

Als je kijkt naar het grote plaatje dan zijn het allebei goede investeringen. Op dit moment zou ik zeggen dat Bitcoin de betere is, maar dat zou zomaar kunnen veranderen.