Druk aan het werk achter je bureau en ineens is daar dat pakketje dat je niet verwacht. Je herkent wel de naam van het bedrijf op de doos en opent het pakket. Een prachtige muismat komt tevoorschijn en een kaartje met een persoonlijke boodschap. Dat jullie relatie gewaardeerd wordt door dat bedrijf. Dat is alles. Maar het heeft wel impact. Allereerst is die muismat wel bijzonder fraai uitgevoerd. En het punt dat je iets krijgt zonder dat je er wat voor hoefde te doen, voelt goed. Dat je ook nog eens bedankt wordt voor het feit dat je dat bedrijf kent, is helemaal top. Een relatiegeschenk kopen en versturen werkt dus.

Effecten van een relatiegeschenk kopen en schenken

Een relatiegeschenk vormt een fijne lijn tussen jou en andere zakelijke relaties. Wat is nu economisch gezien het effect van een relatiegeschenk kopen en daarna aan je zakelijke contacten overhandigen?

  • Kleine investering met grote impact
  • Marketing met hoge waarde en lage kostprijs
  • Concurrentie een slag voor zijn
  • Aanwakkeren van goed gevoel over je eigen business
  • Goede manier om nieuw product of nieuwe dienst te introduceren

Het goede van goodwill

Een ander punt is dat je met relatiegeschenken ook bijdraagt aan je goodwill. Je verbetert dus de reputatie van je onderneming door cadeaus te versturen. Wel is het dan van groot belang dat het een geschenk betreft dat echt in dank aanvaard wordt, waar de ontvangende partij dus echt iets aan heeft. Zo’n type relatiegeschenk gaat ook wel door het leven als een promotieartikel. Zorg er wel voor dat zo’n artikel geen goedkope of weinig duurzame uitstraling heeft. Vooral de levensduur en de kwaliteit van het geschenk verdienen aandacht. Of je er dan een klein logo van jezelf aan toevoegt is voor de ontvanger van minder belang dan de kwaliteit. Liever een prachtig schrijvende en goed ogende ballpoint met klein logo dan een lichtgewicht pennetje zonder reclame.

Subtiel reclame maken

Bij het gebruikelijke relatiegeschenk kopen, moet je denken aan rugzakken, schorten, drinkflesjes of tassen. Kies je voor een tas, dan maak je van degene die het relatiegeschenk krijgt eigenlijk een ambassadeur van je eigen bedrijf. Die gaat dan op pad om reclame voor jou te maken. Want je zorgt er dan wel voor dat je bedrijfsnaam en eventueel je slogan op de tas bedrukt is. Maar ook hier weer: een te goedkope tas met jouw gegevens erop bedrukt, is niet dat wat mensen graag bij zich willen dragen. Wat wel kan werken is een mooie spreuk of quote, fijntjes aangevuld met je logo. En dan op een eersteklas draagtas gedrukt. Bijvoorbeeld een tekst als ‘Draag me en gedraag je’ als je een dansinstelling beheert.

Relatiegeschenk kopen en op je bedrijf aanpassen

Online kun je snel een relatiegeschenk kopen. Bijvoorbeeld een draadloos oplaadstation of een vrolijke mikado set van bamboe. En wat te denken van een opvouwbare koeltas of een trendy draadloze speaker. Een mooie box met geurtjes of een trolley. Zo’n rolkoffertje leent zich helemaal goed voor een mooi erop bedrukte quote. Stel dat je een vakantiepark runt midden in de bossen. Dan kun je als relatiegeschenk zo’n koffertje geven met daarop geprint: ‘Next stop: groen genieten’, gevolgd door je logo. Dan pak je meteen de trend van het milieuvriendelijke mee. 

 

Twijfel niet langer, en ga naar de website van Kerstpakkettenxl.nl.