Een fiets is geen goedkope investering. Fietsen heb je in verschillende soorten en maten en met uiteenlopende mogelijkheden. Vooral sinds de opkomst van de elektrische fiets is fietsen nog populairder en veel mensen gebruiken de tweewieler dan ook veelvuldig. Nederland is ook echt een fietsland. Maar heb je wel eens nagedacht over de fietsverzekering? In dit blog leggen we uit waarom het slim is om een fietsverzekering af te sluiten.

Dat is pech, fiets weg!

Diefstal. Ja, daar zit niemand op te wachten, maar op jaarbasis worden er meer dan 500.000 fietsen gestolen! Dat is toch fors en je wilt natuurlijk niet voor vervelende en onvoorziene kosten komen te staan wanneer jouw fiets is gestolen. Met een fietsverzekering ben je verzekerd en hoef je niet opnieuw een peperdure investering te doen om weer lekker een stukje te gaan fietsen. Natuurlijk is het nog steeds niet leuk dat je fiets gestolen is, maar met een verzekering krijg je het volledige aankoopbedrag of een deel van de waarde van de fiets uitgekeerd. Dat zorgt toch voor minder stress.

Met een fietsverzekering  zijn ook accessoires verzekerd tegen diefstal

Ook je fietsaccessoires kun je laten verzekeren en dat geeft ook meer rust. Heb jij een investering gedaan in een luxueus zadel of gebruik je een fietscomputer? Dan is het fijn dat deze vrij kostbare accessoires verzekerd zijn. Het is nog steeds niet fijn als dergelijke accessoires zijn gestolen, maar je krijgt wel het volledige aankoopbedrag of een deel van de dagwaarde van de accessoires uitgekeerd via de fietsverzekering.

Fietsverzekering voor schade en vandalisme

Een ongeluk zit een in een klein hoekje en het is heel vervelend als er schade aan je fiets is wanneer je bent gevallen of bent aangereden. Nu komt je eigen gezondheid natuurlijk op de eerste plek, maar onvoorziene kosten aan fietsreparaties zijn nooit leuk. Daarom is het slim om een fietsverzekering af te sluiten, want dan kun je relatief goedkoop de schades aan je fiets laten repareren.

Daarnaast zijn mooie fietsen vaak het doelwit van vandalen. Die er een sport van maken om een geparkeerde fiets toe te takelen. Dit zijn vervelende situaties die je het liefst wilt voorkomen. Maar je kunt moeilijk de fiets 24 uur per dag en 7 dagen in de week in de gaten houden. Met een fietsverzekering ben je in ieder geval verzekerd tegen vandalisme. Mocht er een reparatie nodig zijn, kun je dit relatief goedkoop laten doen.

Veilig thuiskomen

Fanatieke fietsers stippelen een heerlijke route uit en gaan op pad. Maar als je fiets onderweg kapot gaat heb je een uitdaging. Met een fietsverzekering van Laka.co/nl/ heb je enerzijds het voordeel dat een monteur op locatie de fiets probeert te repareren. Zodat je snel weer verder kunt. Mocht een reparatie in de werkplaats nodig zijn? Dan wordt je fiets veilig thuisgebracht. Desgewenst kan de fiets ook afgeleverd worden bij een fietsenmaker naar keuze. Zo kom je nooit vast te staan in een gebied waar bijvoorbeeld geen openbaar vervoer rijdt en hoef je jezelf dus geen zorgen meer te maken of je wel weer veilig thuiskomt.